Grönt ljus för ”Förbifart Vinäs”

Äntligen kan vinäsborna andas ut: överklagan av den nya vägen förbi Vinäs har avslagits!

Det är en verklig seger för demokratin men framför allt för barnens trafiksäkerhet. Jag kan i och för sig tycka synd om dem som klagat. De har utnyttjat sina demokratiska rättigheter och överklagat ett beslut de upplever ger dem en försämring. Den rätten har vi alla, men samtidigt förstår jag inte att dessa personer inte insett den egna argumentationens svagheter. De och deras eventuella rådgivare borde på ett betydligt tidigare stadium ha insett de egna argumentens lättviktighet i förhållande till framför allt den ökade trafiksäkerheten för barnen i Vinäs. Allt som nu åstadkommits är att bygget försenats.

Jag hoppas nu bara innerligt att vägbygget kan komma igång så fort som möjligt och att inget tråkigt hinner hända, som kunde undvikits om vägen kunnat byggas tidigare.

Nu när den demokratiska processen rullat klart hoppas jag också att vinäsborna, både de som varit för vägbygget och de som varit emot det, kan försonas och lägga striden bakom sig. Världen har sett nog av grannfejder som spårat ur.

Annars får vi väl skicka Aschberg & Co att hjälpa till att begrava eventuella stridsyxor… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s