Partideklarera kommentatorerna

Politiska kommentatorer som Lena Mellin, KG Bergström, Margit Silberstein, Mats Knutsson, m fl borde egentligen kallas politiska recensenter, för det är så de agerar. De recenserar politik som vore det ett skådespel, istället för att analysera och kommentera politikens förmåga att skapa ett långsiktigt gott samhälle!

Dessutom är det kanske dags att ”partideklarera” dem, för politiskt neutrala är de inte! Även om de är ganska duktiga på att dölja det emellanåt.

Hela den politiska journalistiken är för övrigt i mångt och mycket ett misslyckande. Utspel, ”plånboksrapporter”, ”affärer”, opinionsundersökningar och partiföreträdarnas ”prestationer” i debatter och TV-framträdanden blir viktigare än den politik, i dess djupare mening, som partiernas företrädare faktiskt företräder.

Hur ska man som väljare någonsin förstå sammanhangen i samhället med denna ”snuttifiering” och ”idolisering” av politiken? Det leder bara fram till förvirring, som är en utmärkt grogrund för allehanda enfråge- och missnöjespartier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s