Lägst skatt vinner?

Är väljarna så enkelspåriga som Moderaterna tycks tro? Ju lägre skatt man lovar, desto bättre.

Skulle inte tro det. Om inte annat har de senaste 42 månadernas regeringsinnehav visat för de allra flesta väljare vad som blir konsekvensen om man drar ner på statens, och framför allt landstingens och kommunernas, skatteintäkter.  Att man dessutom lagt skattesänkningarna så att de till allra största delen landat hos höginkomsttagare och dem med stora förmögenheter börjar också står klart för väldigt många.

Ändå är det många som låtit sig förblindas av bortåt 1500 kr i månaden i sänkt skatt. Och visst, har man inte någon arbetslös, sjukskriven eller pensionerad i sin närhet, så är det ju lätt att tro att alla faktiskt fått det bättre.

Min skattesänkning betalas faktiskt av dem som fått sänkta ersättningar ur de olika försäkringar vi alla är med och betalar till. Sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring och olika former av pensionsförsäkring är alla försäkringar som vi, genom att avstå löneutrymme, är med och finansierar. Varför ska denna försäkringsersättning, som ju bara är uppskjuten lön, då beskattas högre än den lön som betalas ut till den som har ett arbete? Och det samtidigt som ersättningarna sänks?

Moderaterna  lever efter en annan devis än det kristna budskapets ”av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”, men det är ju kanske inget nytt. Märkligare är att de fått Kristdemokrater och liberaler att ställa upp på deras nya devis ”låt de rika bli rikare och låt de fattiga klara sig så gott de kan”.

1 tanke på “Lägst skatt vinner?

  1. Är nog inte så märkligt ändå att lydpartierna inte protesterar. Det var väl länge sen FP bedrev någon liberal politik över huvud taget. Och att KD inte bryr sig om sitt kristna arv är ju inget nytt, kanske dags för en del i det lägret att tvingas på lite bibelstudier? De kan ju börja med historien om den barmhärtige samariten, och sen gå vidare till hur Jesus drev ut månglarna från templet… 😉 Men jag håller med dig. Det är märkligt att så många gått på den där tusenlappen i plånboken. Inser inte folk att de själva eller någon annan de bryr sig om också kan drabbas av långvarig sjukdom eller arbetslöshet, och därmed kastas rakt ut i Reinfeldts utanförskap?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s