Mer lånade pengar i plånboken

Moderaterna hävdar att vi alla fått mer i pengar i plånboken under alliansens regeringstid, men vad är det för pengar?

100 miljarder i minskade skatteintäkter på fyra år! Det finansierar man inte med ökad produktivitet. En del av smällen har kommuner och landsting fått ta i form av minskade statsbidrag och minskat skatteunderlag. Resten har regeringen lånat upp!

De extrapengar vi har fått i plånboken är alltså pengar som lånats upp för att ge dig och mig en känsla av att vi alla blivit lite rikare, när vi i själva verket blivit lite fattigare.

Till skillnad från ”det blåa laget”, så tycker ”det röda laget” att vi ska finansiera vår välfärd och eventuella skattesänkningar med pengar vi arbetat ihop gemensamt, inte med pengar vi lånat! Pengar som vi i alla fall måste betala tillbaka förr eller senare.

När större delen av de 100 miljarderna dessutom hamnat hos de redan riktigt förmögna (där snackar vi inte om nån tusenlapp i månaden inte…) då blir man rent ut sagt förbannad!

1 tanke på “Mer lånade pengar i plånboken

  1. Ja man kan undra hur den så kallade eliten tänker. Jag har alltid hört från banktjänstemän att kan man inte spara kan man inte heller låna. Det hela låter som en resa på kontokortet det är kul så länge det varar tills räkningen ska betalas…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s