Moderaterna ökar statens inflytande

Moderaterna tycker att vi som medborgare fritt ska kunna disponera våra inkomster och ta ansvar för vår egen välfärd enligt principen ”var och en sin egen lyckas smed”. Även om jag har en annan syn på samhällets ansvar för medborgarnas grundläggande välfärd, så kan jag ändå se en viss moderat logik i resonemanget.

Tyvärr försvinner den moderata logiken när det kommer till kommunernas möjligheter att disponera sina inkomster och ta ansvar för kommuninnevånarnas välfärd. Då ska plötsligt staten styra och ställa och med hjälp av olika ”reformer” tvinga kommunerna att med skattemedel betala privata aktörer att bedriva ”kommunal” verksamhet som barnomsorg och äldrevård.

Barnomsorgspengen, vårdnadsbidraget, LOVen och friskoleverksamheten är bara några exempel som undergräver det kommunala självstyret och på sikt kommer att gräva stora hål den kommunala ekonomin.

Tacka Moderaterna för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s