Nytt år – mot framtiden

Jag vill först tillönska alla gamla och nya medlemmar, sympatisörer och vänner ett riktigt Gott Nytt År!

2012 har nu förpassats till historien. Inte så att vi ska glömma det vi upplevt och fått lära oss, men vi måste med historien och våra erfarenheter som fundament ha blicken stadigt fäst i framtiden och fokusera på vad vi vill åstadkomma. Inte på vad vi gjort förut.

Socialdemokraterna – framtidspartiet. Smaka på den och fundera hur vi ska presentera en vision för framtiden så att de allra flesta förstår att våra värderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet är det som kan vända samhällsutvecklingen och skapa trygghet, stabilitet och framtidstro i Sverige.

Partiprogrammet

2013 har vi partikongress där vi förutom att välja partiordförande och andra partifunktionärer, också har att fastställa ett nytt partiprogram. Förslaget har fått kritik för att vara för långt, för ofokuserat, för otydligt i miljöfrågorna och för ”tamt” över lag och att remisstiden varit för kort. Några går så långt som att hävda att programmet inte kan fastställas i år.

Jag kan hålla med om att remissarbetet varit stressat och att delar av programmet kunde ha mera ”spets”, men samtidigt tror jag det är viktigt att vi får ett nytt partiprogram i år, så vi kan vara tydliga med var vi står när vi går in i ”supervalåret” 2014. Jag hoppas att som kongressombud få chansen att på ett konstruktivt sätt driva denna fråga ”i mål”.

Valåret 2013

Apropå det: Vi har ett mycket viktigt val redan i år, kyrkovalet den 15 september! Vi har i Mora ett gott utgångsläge och mobiliserar vi väl kan vi skörda stora valframgångar. För att bädda för och förvalta en sådan framgång krävs dock politiker med intresse och engagemang för kyrkans frågor – som egentligen ligger mycket nära våra grundvärderingar om frihet, jämlikhet och solidaritet.

Vi tar tacksamt emot nomineringar till kyrkofullmäktigelistan på 
mora.ak@dalarna.sap.se eller via post. För att vara valbar krävs att kandidaten:

  • är medlem i Svenska Kyrkan
  • är döpt i Svenska Kyrkan eller annat kristet samfund, eller tidigare har varit förtroendevald inom Svenska Kyrkan
  • fyller 18 år senast på valdagen (röstberättigad är man dock fr o m 16 år), samt
  • är tillfrågad

AfterWork(S) 16 januari 17.30

Slutligen vill jag passa på att hälsa välkommen till årets första AfterWork(S) den 16 januari kl 17.30 på Pizzeria Pronto, bredvid apoteket, på Kyrkogatan i Mora.

Kom själv och ta gärna med dig nån pizzasugen kompis, eller två, så kan vi diskutera politik i stort och smått. Vi bjuder på en bit pizza!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s