Besök verkligheten, Naturvårdsverket

Nedanstående är en liten reflektion med anledning av en artikel i Mora Tidning betitlad: ”Skidavgiften kolliderar med syftet

”…Lugnet i Falun och skidskyttestadion i Östersund kan anses vara avgränsade områden där det kan vara berättigat att ta ut avgifter för skidåkning, men där spåret leder ut i skogen … där det inte ska kosta pengar att åka.”

Är det inte liksom lite av själva idén med anläggningar för längdskidåkning att ”spåren leder ut i skogen”. Därvidlag finns inga skillnader alls mellan ex-vis Lugnets skidstadion och Hemus skidstadion. Tror Nils Hallberg att Lugnet är en rundbana omgiven på alla sidor av läktare?

Syftet med själva naturreservatet är ju dessutom att anlägga just skidspår som sedan länge är avgiftsbelagda att nyttja, eller tror Nils Hallberg att vasaloppsåkarna åker gratis i naturreservatet? (se Länsstyrelsens sida om Vasaloppsreservatet)

Nils Hallberg kanske skulle göra ett litet studiebesök i verkligheten så att han får klart för sig att skidspår inte anlägger sig själva…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s